![]() |
Meyveli Panna Cotta Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyveli Panna Cotta TarifiMeyveli Panna Cotta Tarifi -500ml çiğ krema -100ml süt -200 gr mascarpone peyniri ( yada 200 gr labne peyniri) -Yarım su bardağı (100gr) toz şeker -4 yaprak jelatin (yada 1 çorba kaşıgı nişasta) -1 paket vanilya -Arzu edilen meyveler Yapılışı Öncelikle süt, krema, ve şeker bir tencereye konulup el yakyamayacak sıcaklığa kadar ısıtılıp önce peynir sonra soğuk suda ıslatılmış jelatinler ve vanilya eklenerek karıştırıştırılır (çıkan köpükler alınabilir) 3-5 dk kaynatıldıktan sonra suyla ıslatılmış kalıplara (kadeh yada sufle kalıpları gibi) dökülerek oda sıcaklığına kadar sğutulur ve sonra buzdolabında 2-3 saat bekletilir ![]() ![]() ![]() NOT Eğer nişasta kullanılacaksa öncelikle nişasta süt içerisinde homojenize oluncaya kadar eritilerek yapılır ve sonra diğer işlemler uygulanır ![]() |
![]() |
![]() |
|