Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pekmezli, tarifi, tatlısı, yufka

Pekmezli Yufka Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmezli Yufka Tatlısı Tarifi



3 adet kuru yufka

3 çorba kaşığı tereyağı

1 su bardağı ceviz

2 su bardağı pekmez

1 su bardağı su

Yufkalar küçük parçalara ayrılır Aralarına eritilmiş tereyağı gezdirerek ve ceviz serperek fırın kabına konur Önceden ısıtılmış 190 derece fırında iyice kuruyana kadar pişirilir Fırından çıkınca pekmez ve su karışımı gezdirilir Sıcakken kare kesilir Soğuyunca servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.