Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gevrek, hamuru, tarifi, tart

Gevrek Tart Hamuru Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gevrek Tart Hamuru Tarifi



Gevrek Tart Hamuru Tarifi

200 gr un
Bir tutam tuz
100 gr margarin
Yaklaşık 3 yemek kaşığı su

Un ile tuzu eleyin Margarini küçük parçalara kesip, un ile ovuşturun Karışım ekmek kırıntılarına benzeyene dek ovuşturmanızı sürdürün Suyu da katıp, kabın kenarlarına yapışmayacak duruma gelene dek karıştırın Unlanmış bir yüzeye alıp, yumuşak hareketlerle yoğurup düzgün bir top biçimine getirin ve dileğinize göre kullanın

NOT: Herhangi bir tarifte 100 gr gevrek hamur denildiğinde, 100 gr un ve 50 gr margarinden yapılmış gevrek hamurundan söz edilmektedir Gevrek hamuru tatlı olarak istediğinizde, 25 gr pudra şekeri eklemeniz gerekecektir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.