Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
elektromıknatıs, ile, kapı, yapılır, zili

Elektromıknatıs İle Kapı Zili Nasıl Yapılır?

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Elektromıknatıs İle Kapı Zili Nasıl Yapılır?

Kapı zilinin yapısında bir elektromıknatıs, elektromıknatısın karşısında demir palet (armatür), armatürün ucunda tokmak, tokmağın vurduğu çan ile elektromıknatısın bağlı olduğu üreteç ve anahtar bulunur

Anahtar kapatılınca, akım üretecin (+) kutbundan çıkar ve ok yönünde üretecin (–) kutbuna giderken elektromıknatısa gelir Elektromıknatıs elektrik akımının etkisiyle mıknatıslık özelliği gösterir ve karşısındaki demir paleti çekerek paletin ucundaki tokmağın çana vurmasını sağlar Tokmak çana vururken demir palet hareket edeceğinden paletin A noktasında akım kesilir ve elektromıknatıs mıknatıslık özelliğini kaybedip demir paleti bırakır Demir palet A noktasına dokununca tekrar akım geçer ve elektromıknatıs mıknatıslık özelliği gösterip demir paleti çeker ve paletin ucundaki tokmak çana vurur

Demir paletin ucundaki tokmağın çana her vuruşunda A noktasındaki akım kesilir

Gördüğünüz gibi basitçe;

--> çan,çekiç,elektromıknatıs ve kontak elemanlarından oluşmuşturZile basılı tutulunca elektromıknatısta oluşan manyetik etki,çekici kendine doğru çeker

--> Bu sırada çekiç çana vurarak zil sesini çıkarırAynı esnada çekiç kontaktan ayrıldığı için elektrik akımı kesilmiştir

--> Bu yüzden çekiç yayın etkisiyle eski durumuna döner ve kontak yaparak tekrar devreyi tamamlar

--> Bu işlemler ardarda zile basıldığı sürece pek çok kez tekrarlanırBiz de bu sayede sürekli bir zil sesi duyarız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com