Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlamları, sembolleri, tehlike

Tehlike Sembolleri Ve Anlamları

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tehlike Sembolleri Ve Anlamları

Tehlike sembolleri ve manaları

E

PatlayıcıdırPatlayıcı kimyasallar için kullanılır Vurma,sürtünme,kıvılcım,alev ve ısınmaya maruz kalmamalıdır

O

Yanabilir özelliklere sahip organik maddeleri gösterirYanabilir olan bu malzemeler alev alabilir veya yanabilirYanabilir maddelerle karıştırıldıklarında patlayabilirlerYanan maddelerle teması önlenmelidir

T+

T

Çok zehirlidirAğız,deri ve solunum yolu ile zehirlenmelere yol açarTüm vücut ile temas ettirilmemelidirKanser riski taşır

Xn

Zarar vericidirAğız,deri ve solunum yoluyla uzun süre maruz bırakılmamalıdırTüm insan vücudu ile teması engellenmelidir Kanser riski taşır

F+

Kuvvetli alev alıcılar için kullanılırAlevlenme noktası sıfır derecenin altı ve kaynama noktası maksimum 35 derece olan sıvılarÇıplak alev,kıvılcım ve ısı kaynaklarından uzak tutulmalıdır

Çok kuvvetli alevlendirici olmayandır Alevlenme noktası 21 derece altında olan sıvılarYa da sıvı şartında olan gazlarSu ile veya nemli hava ile temas eden kimyasallar alev alabilen gazlardır

Deride hasar yapar Gözleri ve deriyi korumak için özel önlemler almak gerekir Buharı solunum yoluyla alınmamalıdır

Gözlerdeönemli hasar yaparDeriye belirli bir süre maruz kaldığında deride yanma veya solunum sisteminde tahriş yaparGözler ve derinin temasından kaçınılmalıdırBuhar solunum yoluyla alınmamlıdır

Asetaldehit

Deride hasar yaparGözleri ve deriyi korumak için özel önlemler almak gerekir Buharı solunum yoluyla alınmamalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com