Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bulut, bulutlarin, türleri, özellikleri

Bulut Türleri Ve Bulutlarin Özellikleri

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bulut Türleri Ve Bulutlarin Özellikleri

Bulut Türleri ve BulutlarIn Özellikleri

KÜMÜLÜS BULUTLARI

Isınan havanın yükselerek soğuması sonucu oluşur Bulutu oluşturan su taneciklerinin yoğunlaşması aynı seviyedebaşladığı için alt kısımları düzdür Genellikle sıcak dönemlerde görülürler

Kümülüs bulutlarının daha da yükselerek soğuması sonucu kümülonimbus bulutları oluşur ve sağanak yağışlara neden olur

SİRÜS BULUTLARI

Çok yükseklerde oluşan bulutlardır Çok seyrek buz kristallerinden oluşan ve tüye benzeyen bulutlardır Genelde yağış getirmezler Bunlar, bir siklonun (Alçak Basınç) yaklaştığının ve havanın bozacağının habercisidirler

STRATUS BULUTLARI

Yer'in üstünde, asılı gri bir tabaka gibi duran koyu renkli bulutlardır Genelde yağışlara yol açarlar

Yukarıdaki bulutlar ana bulutlardır Ancak gökyüzünde, özelliklerine göre, sirrokümülüs, kümülonimbus, sirro-stratus gibi adlarla anılan karma bulutlar da görülür Ayrıca, yağış bırakan bütün bulutlara nimbus adı verilmektedir

Yurdumuzda her mevsim yağış alan Karadeniz Bölgesi'nde (Özellikle Doğu Karadeniz Bölümü) bulutlu gün sayısı en fazla iken, bulutlu gün sayısı en az olan bölge GDoğu Anadolu Bölgesi'dir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com