Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
daki, dünya, kıtalar

Dünya Daki Kıtalar

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dünya Daki Kıtalar

KITALAR

Kıta (Anakara), Yeryüzünü oluşturan büyük kara parçalarına denir

Kıta'yı tanımlayan tek bir standart yoktur ve bu yüzden farklı kültürler ve bilimler neyin kıta olarak yorumlanacağına ilişkin farklı listelere sahiptirler Genelde, bir kıta geniş alanlı olmalı, sualtında olmayan topraklardan meydana gelmeli ve önemli jeolojik sınırları olmalıdır Bazıları en fazla dört ya da beş kıta olduğunu düşünürken, en yaygın kullanımda altı veya yedi kıta sayılırAma genelde yedi kıta olarak bilinir Bazıları Afrika, Avrupa ve Asya'nın birleştiği yeri Avrasya kıtası olarak görür, ancak burası sanıldığı gibi ayrı bir kıta değil sadece o bölgenin takma adıdır

Dünyanın yedi kıtası şunlardır:
  • Avrupa
  • Afrika
  • Antarktika
  • Asya
  • Amerika
  • Avustralya (Okyanusya)

Ayrı olduğu savunulan (ara) kıtalar:
  • Kuzey Amerika
  • Güney Amerika
  • Avustralya
  • Okyanusya

Takım kıtalar:
  • Avrasya
  • Afrika-Avrasya

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com