Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bölgeler, dünya, nüfuslu, üzerindeki

Dünya Üzerindeki Nüfuslu Bölgeler

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dünya Üzerindeki Nüfuslu Bölgeler

NÜFUS, DÜNYA ÜZERİNDEKİ NÜFUSLU VE SEYREK NÜFUSLU BÖLGELER

DÜNYA ÜZERİNDEKİ NÜFUSLU BÖLGELER

Muson iklim bölgesi (İndus, Ganj nehirleri, Japonya gibi):iklim ve sanayiden dolayı

Muson Asyası: Asya kıtasının güney ve güneydoğusundaki ülkeleri kapsayan bu bölgede, bol yağışlı iklim nedeniyle pirinç ve çay tarımı önem taşır Dünyanın en kalabalık ülkeleri olan Çin Halk Cumhuriyeti ve Hindistan bu bölgede bulunmaktadır

Akarsu Havzaları: Tarım koşullarının elverişli olduğu Ganj, İndus, Fırat, Nil gibi akarsu havzaları sık nüfuslanmıştır

Avrupa: Madencilik, endüstri ve ticaretin çok geliştiği Avrupanın bütünü sık nüfuslanmıştır

Japonya ve Kuzey Amerikanın doğu kıyıları: Sanayileşmenin ve kısmen madenciliğin etkisiyle sık nüfuslanmıştır

DÜNYA ÜZERİNDEKİ SEYREK NÜFUSLU BÖLGELER

İklim koşullarının olumsuzluğuna bağlı olarak nüfusun çok az olduğu, tenha yerlerdir

Soğuk Bölgeler : Kuzey Kutup Dairesi içinde bulunan Grönland, Alaska, Kanadanın Kuzeyi, İskandinav Yarımadası ve Sibiryanın kuzey bölgeleri düşük sıcaklık nedeniyle seyrek nüfuslanmıştır

Yüksek Dağlar : İklim koşullarının her türlü ekonomik faaliyeti, özellikle tarımı sınırlamasına bağlı olarak seyrek nüfuslanmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com