Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hesaplama, miktarı, yağış

Yağış Miktarı Hesaplama

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yağış Miktarı Hesaplama

Yağış Miktarı Hesaplama

Yağış Ölçen Aletler

Su buharının atmosferde yoğunlaşarak yerçekimi etkisi sonucunda, yeryüzeyine muhtelif şekillerde düşen ve toprak üzerinde belirli miktarda su veren hadiselere yağış denir

Memleketimizde yağış aşağıdaki aletlerle ölçülür

Plüviyometre : Atmosferden yeryüzeyine düşen yağışı direkt olarak ölçen alettir
Plüviyograf : Atmosferden yeryüzeyine düşen yağışı diyagram üzerine kaydeden alettir

Su toplama kabında toplanan yağış, mihber denilen taksimatlı yağış ölçeğiyle mm cinsinden ölçülür

Meteorolojide Yağış Hesaplama

Meteorolojide ağırlık ile yağış ölçülmez Meteorolojide yükseklik ile yağış ölçülür Yaklaşık 20 cm çapında biriken yağış (sıva halde) beher yardımıyla yükseklik olarak ölçülür Düşen yağış kaç mm ise o kadar km/m2 yağış düşmüş demektir Suyun özgül ağırlığı 1 gr/cm3 olduğuna göre 1 m2 alanda 1 mm yüksekliğindeki suyun ağırlığı 1 kg eder Yani 1 mm yağış = 1 kg/m2 dir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com