Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Matematik / Geometri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aksiyom, eşlik, teoremleri, üçgenlerde

Üçgenlerde Eşlik Aksiyom Ve Teoremleri

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Üçgenlerde Eşlik Aksiyom Ve Teoremleri

Üçgenlerde Eşlik Aksiyom ve Teoremleri

İki üçgen arasında yapılan bire bir eşlemede, karşılıklı kenarlar ve açılar eş ise bu iki üçgene eş üçgenler denir

KENAR-AÇI-KENAR POSTULATI

Karşılıklı ikişer kenarları ve bunların belirttiği açıları eş olan üçgenler eştir Bu önerme Kenar-Açı-Kenar Postulatı olarak adlandırılır

AÇI-KENAR-AÇI EŞLİK TEOREMİ

?İki üçgen arasında bire bir eşleme verildiğinde karşılıklı ikişer açısı ile bu açıların ortak olan kenarı eş ise bu üçgenler eştir Bu önerme Açı-Kenar-Açı Teoremi olarak adlandırılır

KENAR-KENAR-KENAR EŞLİK TEOREMİ

İki üçgen arasında bir eşleme verildiğinde karşılıklı bütün kenarlar eş ise üçgenler eştir Bu önerme Kenar-Kenar-Kenar Teoremi olarak adlandırılır

Bir açının açıortayı üzerinde alınan her noktanın açının kollarına olan uzaklıkları eşittir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com