Fıstıklı Bademli Kurabiye |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fıstıklı Bademli KurabiyeFıstıklı Bademli Kurabiye Malzemeler: 175 gr margarin 250 gr un (1+3/4 su bardağı) 1 limon kabuğu rendesi 600 gr badem ezmesi 75 gr antepfıstığı (çekilmiş) Açmak için un 1 yumurta 1 yumurta sarısı 100 gr çiğ badem (soyulmuş) Yapılışı: Tezgaha döktüğünüz unun ortasını çukurlaştınn Margarini parça parça kenarına koyun, 6 yemek kaşığı su ve limon kabuğu rendesini ortasına koyup çabucak yoğurun ve top yaptığınız hamuru şeffaf folyoya sararak 1 saat buzdolabında dinlendirin Badem ezmesini dövülmüş antepfıstıklarıyla yoğurun 4 eşit parçaya bölüp her birini 25 cm Uzunluğunda rulolar yapın Dinlenmeye bıraktığınız hamuru tekrar yoğurun, 3 mm Kalınlığında 48x30 cm Büyüklüğünde açın Açtığınız dikdörtgen hamuru 4 eşit parçaya (30x12) kesin Yumurta ve yumurta sarısını çırpın, hamurların üzerine sürün Her parçanın ortasına badem ezmesi rulosu koyup, üzerlerine hamuru sıkıca sarıp, uçlarını kapatın Ek yerleri alta gelecek şekilde tepsiye dizin, üzerlerine yumurta sürün Bademleri yarımşar cm Arayla üzerlerine yerleştirip 180 derece (sıcak) ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirin Biraz soğuduktan sonra bademlerin aralarından kesin |
|