Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mardin, tarifi, şembörek

Şembörek Tarifi ( Mardin )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şembörek Tarifi ( Mardin )



Şembörek Tarifi ( Mardin )

MALZEMELER:
1 kg un
1 kg kuzu kıyma
Orta boy 4-5 soğan
1 tatlı kaşığı yenibahar
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı salça

HAZIRLANIŞI:
Un, biraz tuz ve ılık su ile yoğrulur Sert bir hamur elde edilir Yağlanmış avuç içinde yuvarlanarak toparlanır Ayrı bir yerde kıyma, ince kıyılmış soğan, salça, biraz tuz ve baharat ile yoğrulur Hamurdan cevizden daha büyük bezeler kesilir Merdaneyle ve bol unla pasta tabağı büyüklüğünde yufka açılır Yarısına harç döşenir Kapatılarak bir tabakla kesilir Eğer varsa sac üzerinde, yoksa teflon tavada az yağla pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.