![]() |
Minyatür Çin Börekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Minyatür Çin BörekleriMinyatür Çin Börekleri 1 1/2 tatlı kaşığı mısır nişastası 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam beyazbiber bir tutam karabiber 125 g tavuk göğsü (ince şeritler halinde kesilmiş) 50 g mantar 1 yumurta 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) bir tutam zencefil 100 g soya fasulyesi filizi 1 küçük tatlı sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince şeritler halinde kıyılmış) 60 g havuç (kazınıp, ince şeritler halinde kıyılmış) 4 hazır yufka 1 sarı dolmalık biber (sosu koymak için; isteğe bağlı) Meyvali sos: 1/4 litre (yaklaşık 1 su bardağı) ananas suyu bir tutam zencefil 1/2 limonun çok ince rendelenmiş kabuğu ve süzülmüş suyu 1 tatlı kaşığı soya sosu (ya da soyu) 1/4 tatlı kaşığı salça 1 tatlı kaşığı mısır nişastası (1 1/2 tatlı kaşığı suda eritilmiş) 2 taze soğan (ince kıyılmış) Mısır nişastası, tuzun yarısı ve beyazbiberi pek derin olmayan bir tabakta karıştırın ![]() ![]() ![]() Yumurtayı küçük bir kâsede çırpın ![]() ![]() ![]() Bir tavayı harlı ateşe oturtup ısıtın, iyice ısınınca 1/2 tatlı kaşığı çiçekyağı koyup, tavuk parçalarını ekleyerek, 20 - 30 saniye pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, bir kenarda soğumaya bıraktıktan sonra, içindeki harca omlet şeritleri ve ince tavuk şeritlerini (bir delikli kepçeyle alarak) koyup, karıştırın ![]() Önce fırınınızı 220 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() Bir hazır yufka parçasına hafifçe zeytinyağı sürüp, kısa kenarından başlayarak bir yüzüne harç kümelerinden birini kenarlardan 1 cm kalacak biçimde koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Börekler pişerken, sosu hazırlamak için, ananas suyunun yarısını bir tencereye koyup, harlı ateşte ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Sarı dolmalık biberin (istenirse) saplı bölümünden kapak kesip, çekirdeklerini ve zarını çıkarın, içini sosla doldurup, tepsiyi fırından alarak, börekleri yanında sosuyla servis yapın ![]() Not: Pişirme sırasında sebzelerin bütün suyunu emecek olan omlet şeritleri, böreklerin çıtır çıtır kalmalarını sağlayacaktır, istenirse, omlet şeritleri yerine 30 g ufalanmış ve hafifçe kızartılmış ekmek kabuğu da kullanılabilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|