Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çalkama, tarifi

Çalkama Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çalkama Tarifi



Çalkama Tarifi

MALZEMELER:
1 kg mısır veya çavdar unu
1,250 ml süt
750 gram süt kaymağı
750 gram pırasa
1 çorba kaşığı peynir rendesi
15 su bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI:
Yıkadığınız pırasaları küçük küçük doğrayıp üzerine rendelenmiş peynir ve 1 çay kaşığı tuz atın Yoğurarak iyice karıştırın Mısır ununa 1 çay kaşığı tuz atıp yavaş yavaş süt ilave ederek akışkan hale getirilinceye kadar yoğurun Zemini yağlanmış tepsinin içine hamurun yarısını koyup elle yayın Üzerine hazırlanan harç koyup elle yayarak bastırın Kalan hamuru tepsinin üstünü kapatacak biçimde yayın Üzerine zeytinyağı ile çırpılmış kaymak döküp dağıtın Bir kaşığı dik olarak yer yer bastırıp kaymağın hamurun arasına girmesini sağlayın Son olarak üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış fırına koyun 160-180 derecede 45-50 dakika altı üstü kızarıncaya kadar pişirin Sıcakken dilimlere ayırıp ılık servis yapın

Not: Genellikle öğle yemeği olarak yenir Yanında yoğurt ya da ayran önerilir Çalkama, ısırgan otu, ıspanak veya yeşil soğanla da yapılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.