![]() |
Meksika Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Böreği TarifiMeksika Böreği Tarifi Hamuru : 175 gr (1+1/2 su bardağı) un 1 kahve kaşığı tuz 150 gr (10 çorba kaşığı) tereyağı 3-4 çorba kaşığı buzlu su 1 tatlı kaşığı rafine yağ Harcı: 250 gr sığır kıyması 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 1 orta boy soğan (ince doğranmış) 2 domates (kabukları soyulup, çekirdekleri ayıklanarak doğranmış) 1/2 dolmalık biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri ayıklanıp, doğranmış) 60 gr (1/3 su bardağı) kuru üzüm 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı acı kırmızıbiber 1 kahve kaşığı kimyon Hamuru yapmak için un ve tuzu orta boy bir kaseye eleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Hafifçe unlanmış bir tezgahta hamuru dört köşe açıp, üçe katlayarak, kat kısmı size dönük olacak biçimde döndürünüz ![]() ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190'C) getirip ısıtınız ![]() ![]() Harcı yapmak için, yağı, orta ateşte kızdırıp, soğan, domates ve dolmalık biberi katarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar kavurunuz ![]() ![]() Kuru üzüm, tuz, biber, acı kırmızıbiber ve kimyonu ekleyiniz ![]() ![]() Hamuru buzdolabından çıkarınız (lif lif görünüyorsa bir kez daha açıp üçe katlayınız) ![]() ![]() ![]() Börekleri yağladığınız tepsiye dizip, fırında 35 dakika, nar gibi olana kadar pişiriniz ![]() Tepsiyi fırından çıkarıp, börekleri ısıtılmış bir servis tabağına aktararak servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|