![]() |
İspanaklı Gözleme Tarifi ( Hazır Yufkadan ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı Gözleme Tarifi ( Hazır Yufkadan )Ispanaklı Gözleme Tarifi ( Hazır Yufkadan ) MALZEMESİ: 6 Adet yufka 1 Küçük paket margarin (125 gr ![]() 1 Kahve fincanı zeytinyağı İÇİNİN MALZEMESİ 1 Kg ![]() 2 Çorba kaşığı yağ 2 Adet haşlanmış yumurta YAPILIŞI 1 Yufkaları ikiye bölünüz ![]() 2 Yarım yufkanın bir yüzüne eritilmiş margarin ve zeytinyağı karışımını fırçayla veya elle sürünüz ![]() 3 Düz kenarının iki ucunu ortada birleşecek şekilde kapatınız ![]() 4 Altta kalan yuvarlak kenarı da kıvırarak yağlı yüzü içte kalacak şekilde dikdörtgen haline getiriniz ![]() 5 Yarısına iç koyunuz, diğer yansını üstüne kapatınız ![]() 6 Açık kenarlarına su sürerek yapıştırınız ![]() 7 Saçta, toprak tepside, güveçte veya yağsız tavada, yağsız olarak pişiriniz ![]() İÇİNİN YAPILIŞI 1 Ayıklanmış ıspanağı temizce yıkayıp tahta üzerinde, doğramak suretiyle 2-3 parçaya ayırınız ![]() 2 Soğanları, iki kaşık yağda hafifçe öldürünüz ![]() 3 İçine ıspanakları atınız, kendi suyunu çekinceye kadar bekleyip 2-3 dakika kavurunuz, tuz ve biber ilave ediniz ![]() 4 Haşlanmış yumurtayı iri iri kıyarak ıspanağa ilave ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İspanaklı Gözleme Tarifi ( Hazır Yufkadan ) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı Gözleme Tarifi ( Hazır Yufkadan )4 adet yufka 1 çorba kaşığı tereyağı İçi için: Yarım kilo ıspanak 150 gram beyaz peynir 1 adet küçük soğan Yarımdemetmaydanoz Tuz, karabiber Önce iç malzemesi için yıkanmış ıspanak yapraklarını elinizle kopartın ve derin bir kabın içine koyun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|