![]() |
Saç Ketesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Saç Ketesi TarifiSaç Ketesi Tarifi Sahrap Soysal Malzemeler Hamur için; 1 litre süt 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiği kadar un İç malzemesi için; 250 gr bitkisel margarin (tereyağı da kullanabilirsiniz) Hazırlanışı Hamuru hazırlamak için; süt, yumurta ve tuzu derin bir yoğurma kabına koyup karıştırın ![]() ![]() ![]() Dinlenen hamuru eşit büyüklükte beş adet parçaya (bezeye) ayrın ![]() ![]() Diğer taraftan, yağı bir tavada eritip ocaktan alın ![]() ![]() Yufkalardan birini tam ortadan ikiye bölüp uzun kenarından başlayarak rulo şekilnde sarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keteleri pişirmeden önce buzdolabında ya da soğuk bir ortamda 20-30 dakika kadar bekletin ![]() Varsa sacı ya da teflon tavayı orta ısılı ateşte kızdırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|