Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kurabiye, reçelli, tarifi

Reçelli Kurabiye Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçelli Kurabiye Tarifi



Reçelli Kurabiye Tarifi
Gereçler:
1 paket margarin
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
akı dışına sürülecek
1 paket vanilya
4 su bardağı un
biraz toz şekeri
vişne reçeli

Yapılışı:
Malzemeleri karıştırıp hamur haline getirip ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp önce yumurta akını sonra toz şekere patırıp tepsiye dizilir oje kapağı yardımıyla ortalarını bastırılır ve fırında pişirilir fırından çıkararak sonra üzerine vişne reçeli koyulup servis yapılır

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Reçelli Kurabiye Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçelli Kurabiye Tarifi



Reçelli Kurabiye

MALZEMELER
500 gr oda isisnda bekletilmis margarin
4 yumurta
1 çay bardagi siviyag
1 su bardagi toz seker
4 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 kg un

YAPILIŞI
Margarin, siviyag, yumurta, tozseker, vanilya, kabartma tozu genis bir kap içinde karistirilir Unu yavas yavas ilave edelim Ne çok kati nede yagini kusacak kadar yumusak olmayacak bir hamur yapalim Kurabiye makinasi ile sekil verelim ve yaglanmamis tepsiye dizelim 180 derecelik firinda hafif pembelesinceye dek pisirelim Pisen kurabiyeleri firindan alip sogumaya birakalim Soguyan kurabiyelerin yarisinin uzerine recel surup kalan recelsiz kurabiyeleri uzerine kapatalim ve servis tabagina alalim

Reçelli Kurabiye

Malzemeler:
1 paket margarin (oda sıcaklığında erimiş)
1 adet yumurta
5 çorba kaşığı marmelat veya reçel
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yapılışı:
Oda sıcaklığında yumuşatılmış 1 paket margarini, pudra şekerini ve yumurtayı karıştırın Yeteri kadar un ve kabartma tozunu da ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin Bir saat buzdolabında dinlendirin Dinlenmiş hamuru merdane veya oklava yardımıyla yarım santim kalınlığında açın Çay bardağının ağzı ile yuvarlaklar kesin Kestiğiniz yuvarlakların yarısının ortasına küçük bir şişe kapağıyla delik açın Hepsini tepsiye dizin ve 200 dereceli fırında kızartmadan pişirin Bütün olarak pişirdiğiniz kurabiyelere reçel veya marmelat sürüp, delikli kurabiyeleri üzerine yerleştirdikten sonra servis yapın

Reçelli Kurabiye

Malzemeler:
1 paket margarin (oda sıcaklığında erimiş)
1 adet yumurta
5 çorba kaşığı marmelat veya reçel
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yapılışı:
Oda sıcaklığında yumuşatılmış 1 paket margarini, pudra şekerini ve yumurtayı karıştırın Yeteri kadar un ve kabartma tozunu da ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin Bir saat buzdolabında dinlendirin Dinlenmiş hamuru merdane veya oklava yardımıyla yarım santim kalınlığında açın Çay bardağının ağzı ile yuvarlaklar kesin Kestiğiniz yuvarlakların yarısının ortasına küçük bir şişe kapağıyla delik açın Hepsini tepsiye dizin ve 200 dereceli fırında kızartmadan pişirin Bütün olarak pişirdiğiniz kurabiyelere reçel veya marmelat sürüp, delikli kurabiyeleri üzerine yerleştirdikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.