![]() |
Dizmana Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dizmana Böreği TarifiMalzemeler 3 Adet Ekmek Hamuru 200 gr ![]() 1 Adet Soğan 1 Su Bardağı Yoğurt 1/2 Su Bardağı Sıvıyağ 1 Yumurta 4 Adet Patates 1 Demet Maydanoz Tuz, Karabiber Üzerine : Haşhaş Yemeğin Tarifi Fırın tepsisinin tabanına ve yanlarına bir fırça yardımıyle margarin sürelim ![]() ![]() Ön hazırlık olarak patatesleri diri kalacak şekilde bol suda haşlayalım ![]() ![]() ![]() ![]() Patatesleri ilave edelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur topunu sıvı yağa batırıp çıkararak, yağlanmış ve unlanmış tepsiye dizelim ![]() ![]() ![]() Yumurtayı, yarım su bardağı sıvı yağı ve 1 su bardağı yoğurdu bir kapta iyice karıştıralım ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dizmana Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dizmana Böreği Tarifi2 adet ekmek hamuru (fırından alınan) 1 su bardağı sıvıyağ 250 gr ![]() 2 adet haşlanmış patates (ezilmiş) Tuz Karabiber 1 demet maydanoz 1 çorba kaşığı çörekotu ÜSTÜ İÇİN: 1 yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı zeytinyağı Bir kapta beyaz peyniri, haşlanmış patatesi, tuzu, karabiberi, ince kıyılmış maydanozu ve çörekotunu karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|