Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, dizmana, tarifi

Dizmana Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dizmana Böreği Tarifi



Malzemeler
3 Adet Ekmek Hamuru
200 gr Kıyma
1 Adet Soğan
1 Su Bardağı Yoğurt
1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Yumurta
4 Adet Patates
1 Demet Maydanoz
Tuz, Karabiber
Üzerine : Haşhaş

Yemeğin Tarifi
Fırın tepsisinin tabanına ve yanlarına bir fırça yardımıyle margarin sürelim Un serpelim
Ön hazırlık olarak patatesleri diri kalacak şekilde bol suda haşlayalım Patatesler yarı yarıya pişince kabuklarını soyup rendeleyelim Küçük küçük kestiğimiz soğanı ve 200 gr kıymayı birlikte yarıyarıya pişene dek kavuralım
Patatesleri ilave edelim Tuzu, karabiberi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım Elimizi sıvı yağa batırarak hamurdan, cevizden biraz daha iri bir parça koparalım Yuvarladıktan sonra elimizde çay tabağı büyüklüğünde açalım Ortasına patatesli içten bir miktar koyalım Kenarlarını toplayarak ortada birleştirelim
Hamur topunu sıvı yağa batırıp çıkararak, yağlanmış ve unlanmış tepsiye dizelim Hamur toplarını tepsiyi sıkı sıkı dolduracak şekilde yerleştirelim Hamuru tekrar mayalanması için en az yarım saat oda sıcaklığında bekletelim
Yumurtayı, yarım su bardağı sıvı yağı ve 1 su bardağı yoğurdu bir kapta iyice karıştıralım Tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerine dökelim Önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında böreğin altı ve üstü kızarana dek pişirelim Ilındıktan sonra servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla

Dizmana Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dizmana Böreği Tarifi



2 adet ekmek hamuru (fırından alınan)

1 su bardağı sıvıyağ

250 gr beyaz peynir

2 adet haşlanmış patates (ezilmiş)

Tuz

Karabiber

1 demet maydanoz

1 çorba kaşığı çörekotu

ÜSTÜ İÇİN:

1 yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 çay bardağı zeytinyağı

Bir kapta beyaz peyniri, haşlanmış patatesi, tuzu, karabiberi, ince kıyılmış maydanozu ve çörekotunu karıştırın Ekmek hamurundan mandalina büyüklüğünde bir parça koparıp sıvıyağa batırın ve elle açın Hazırlanan içten koyup yuvarlak bir top yapın ve yağlanmış tepsinin ortasına yerleştirin Diğer hamura da aynı işlemi tekrarlayın Aralıksız olarak yan yana dizin (Tepsi çiçek görünümünde oknalıdır) Bir kapta yumurtayı, yoğurdu, zeytinyağını çırpın ve tepsinin üzerine sürün 180 derecede fırında kızarana kadar pişirin (Sıcak fırına koymayın birden kızarır içi çiğ kalıp hamur olur)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.