Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elazığ, gömme, tarifi

Gömme Tarifi ( Elazığ )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gömme Tarifi ( Elazığ )



Gömme Tarifi ( Elazığ )

MALZEMELER:
1500 gr un (kepekli un)
750 gr kıyma veya kavurma
200 gr ceviz
100 gr tereyağı
bir miktar pul biber ve tuz

YAPILIŞI:
Kepekli una bir miktar su ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır
Ayrı bir kapta kıyma veya kavurma bir miktar kavrulur
Soğan küçük küçük doğranarak yine ayrı bir kapta kavrulup su ilave edilerek hafifçe pişirilir
Pembeleşmeyecek şekilde soğan,kavrulan kıymaya veya kavurmaya eklenerek isteğe bağlı olarak pul biber katılır
Ceviz havanda dövülür
Fırın tepsisinin altı yağlanırDaha önce hazırlanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak serilir
Üzerine hazırlanan kıyma veya kavurma soğanlı harçtan yapılırHarçın üzerine bir yufka daha serilip bu yufkanın üzerine ise dövülmüş ceviz serilir
Böylece bir harçlı, bir ceviz olmak üzere 25-30 adet olacak şekilde hazırlanır
En üste gelecek yufka biraz kalınca açılıp yayıldıktan sonra üzeri hafifçe yağlanıp bıçakla ortadan ikiye bölünerek fırına atılır , altı ve üstü kızarınca fırından çıkarılıp en üsteki kalın yufka kaldırılır
Çatalla kazınarak tabağa konulmadan tepsi içerisinde servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Gömme Tarifi ( Elazığ )

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gömme Tarifi ( Elazığ )



Gömme Tarifi ( Elazığ )

MALZEMELER:
15 Kg un
750 Gr kıyma veya kavurma
200 Gr ceviz
750 Gr soğan
100 Gr tereyağı
Bir miktar pul biber
Tuz

HAZIRLANIŞI:
Kepekli una bir miktar su ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır Ayrı bir kapta kıyma veya kavurma bir miktar yağda kavrulur Soğan küçük küçük doğranarak yine ayrı bir kapta kavrulup su ilave edilerek hafifçe pişirilir Soğan, kavrulan kıymaya veya kavurmaya eklenerek istağa bağlı olarak pul biber katılır Ceviz havanda dövülür Fırın tepsisinin altı yağlanır Daha önce hazırlanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak yufka açılıp tepsinin altına serilir Üzerine hazırlanan kıyma veya kavurma soğanlı harçtan yayılır Harcın üzerine bir yufka daha serilip bu yufkanın üzerine ise dövülmüş ceviz serilir Böylece bir harclı, bir cevizli olmak üzere 25 30 adet olacak şekilde hazırlanır En üste gelecek yufka biraz kalınca açılıp yayıldıktan sonra üzeri hafifçe yağlanı bıçakla ortadan ikikye bölünerek fırına atılır Altı ve üstü kızarınca fırından çıkarılıp en üstteki kalın yufka kaldırılır Çatalla kazınarak tabağa konulmadan tepsi içerisinde yenir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.