![]() |
Gömme Tarifi ( Elazığ ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gömme Tarifi ( Elazığ )Gömme Tarifi ( Elazığ ) MALZEMELER: 1500 gr un (kepekli un) 750 gr kıyma veya kavurma 200 gr ceviz 100 gr tereyağı bir miktar pul biber ve tuz ![]() YAPILIŞI: Kepekli una bir miktar su ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır ![]() Ayrı bir kapta kıyma veya kavurma bir miktar kavrulur ![]() Soğan küçük küçük doğranarak yine ayrı bir kapta kavrulup su ilave edilerek hafifçe pişirilir ![]() Pembeleşmeyecek şekilde soğan,kavrulan kıymaya veya kavurmaya eklenerek isteğe bağlı olarak pul biber katılır ![]() Ceviz havanda dövülür ![]() Fırın tepsisinin altı yağlanır ![]() ![]() Üzerine hazırlanan kıyma veya kavurma soğanlı harçtan yapılır ![]() ![]() Böylece bir harçlı, bir ceviz olmak üzere 25-30 adet olacak şekilde hazırlanır ![]() En üste gelecek yufka biraz kalınca açılıp yayıldıktan sonra üzeri hafifçe yağlanıp bıçakla ortadan ikiye bölünerek fırına atılır , altı ve üstü kızarınca fırından çıkarılıp en üsteki kalın yufka kaldırılır ![]() Çatalla kazınarak tabağa konulmadan tepsi içerisinde servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Gömme Tarifi ( Elazığ ) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gömme Tarifi ( Elazığ )Gömme Tarifi ( Elazığ ) MALZEMELER: 1 ![]() ![]() 750 Gr ![]() 200 Gr ![]() 750 Gr ![]() 100 Gr ![]() Bir miktar pul biber Tuz ![]() HAZIRLANIŞI: Kepekli una bir miktar su ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|