![]() |
Üzümlü Ve Fındıklı Paskalya Çöreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üzümlü Ve Fındıklı Paskalya Çöreği TarifiÜzümlü ve fındıklı paskalya çöreği Tarifi Malzemeler: 500 gr un/ 1 küçük paket kuru maya/ 150 gr toz şeker/ 125 gr tereyağı/ 2 yumurta/ 1 çorba kaşığı mahlep/ 150 ml ılık su/ 1 tutam tuz/ Yarım su bardağı fındık/ Yarım su bardağı kuru üzüm Üzeri için: 1 yumurta sarısı Tereyağını eritip ılınmaya bırakın ![]() Elenmiş un, ma ya, tuz, şe ker ve mah le bi ha mur yoğurma kabında harmanlayın ![]() Eritilmiş tereyağı, yumurta ve su ilave ederek, biraz yumuşak bir hamur yoğurun ![]() ![]() ![]() Kabaran hamuru üç ayrı bezeye ayırın ![]() ![]() Üç parçayı ucundan birleştirip, saç örgüsü yapın ![]() ![]() ![]() Üzerine yumurta sarısı sürüp file fındık ser pin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|