![]() |
Temel Erişte Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Temel Erişte TarifiTemel Erişte Tarifi 250 gr (2 su bardağı) un 1 kahve kaşığı tuz 2 yumurta (hafifçe çırpılmış) 1 çorba kaşığı su Unu ve tuzu orta boy bir kaba eleyiniz ![]() ![]() Parmaklarınızın ucuyla yumurtaları una yediriniz ![]() ![]() ![]() Hamuru hafifçe unlanmış bir tahta üstünde 8-10 dakika esnek ve pürtüksüz bir kıvama gelinceye kadar yoğurunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Açılan hamuru oklava ile kaldırarak unlanmış fırın tepsilerine yada yağlı kağıt üstüne yerleştiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı işlemleri öteki hamur parçasına da uygulayınız ![]() Büyük bir tencerede 12,5-15 su bardağı tuzlu suyu kaynatınız ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten ahp, erişteleri iyice durulayarak dilediğiniz sosla servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|