Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biberli, ekmek, tarifi, tepside

Biberli Ekmek ( Tepside )Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biberli Ekmek ( Tepside )Tarifi



Biberli Ekmek ( Tepside )Tarifi

MALZEMELER
iç malzemesi:
1 kg un
5 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
1 mayalı ekmek hamuru
50 gr çörek otu
50 gr küncü
1 kahve fincanı nar ekşisi
1 su bardağı kıyıimış ceviz
1 çorba kaşığı zahter
200 gr salça biber
300 gr taze peynir
1/2 kg zeytinyağı
1 büyük baş soğan
300 gr taze çökelek

YAPILIŞI
Mayalı ekmek hamuru unla beraber su ilavesiyle çok iyi yoğurulur Hamur yarım saat dinlendirilir Daha sonra yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır Diğer tarafta bütün iç malzemeler birlikte iyice karıştırılır Zeytinyağının yarısı malzemeye eklenerek tekrar harmanlanır Hamurlar zeytinyağı yardımıyla bir tepsi içerisinde elle çok ince açılır Uçlarından birbirinin üstüne katlanarak katmerlenir Sonra hazırlanmış olan iç malzemeden üstüne yayılarak bu işlem hamurun bitimine kadar tekrarlanır Üzerine kalan zeytinyağı gezdirilerek orta sıcaklıkta 20 dk fırında pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.