![]() |
Muhtar Çöreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muhtar Çöreği TarifiMuhtar Çöreği Tarifi 15 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş) 250 gr (2 su bardağı) un 2 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 1 fiske karabiber 2 yumurta 125 gr (1/2 su bardağından biraz fazla süt) 75 gr (1/2 su bardağı) kaşar peyniri rendesi Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (230°C) getirip, ısıtınız ![]() ![]() Un, kabartma tozu, tuz ve biberi büyük bir kaseye eleyip, bir kenara bırakınız ![]() Orta boy bir kasede, yumurtaları yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla, açık renk olana kadar çırpıp, kalan 4 çorba kaşığı yağı, sütü ekleyerek iyice karıştırınız ![]() Yumurtalı karışımı unlu karışımın bulunduğu kaseye, elden geldiği kadar çabuk katınız ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız bu hamuru kaşıkla, yağladığınız tepsiye tek tek boşaltıp, fırının orta katında 15-20 dakika, çöreklerin ortalarına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişiriniz ![]() Çörekleri fırından çıkarıp, 4 dakika ılınmaya bıraktıktan sonra, ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp servis ediniz |
![]() |
![]() |
|