Elmalı Poğaça Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Poğaça TarifiElmalı Poğaça Tarifi Malzeme: 2,5 su bardağı Bizim Mutfak Un 50 gram eritilmiş Bizim Mutfak Margarin 1 adet yumurta 1 paket Bizim Mutfak Hamur Kabartma Tozu 1 kahve fincanı Altın Hasat Riviera Zeytinyağı 3 çorba kaşığı süzme yoğurt 1 tutam Tuz Üzeri için : 1 yumurtanın sarısı 2 çorba kaşığı file badem İç Malzeme için : 2 adet elma 1 çay kaşığı tarçın 1 su bardağı ceviz içi 1 çorba kaşığı toz şeker İç malzeme için elmaları yıkayıp kabuklarını soyun İrice rendeleyip suyunu iyice sıkın Sos tenceresine alıp tozşeker ve tarçınla birkaç dakika suyu iyice çekene dek karıştırın Ocaktan alıp iri çekilmiş ceviz içi ilave edin Harmanlayıp soğumaya bırakın Unu hamur yoğurma kabına eleyin Karbonat ve tuzu ilave edip harmanlayın Ortasını havuz gibi açın Yumurta, eritilmiş ılık margarin, zeytinyağı ve süzme yoğurdu ekleyin Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlak açın Ortasına ikişer tatlı kaşığı kadar elmalı iç malzemeden yerleştirerek hamuru poğaça şeklinde kapatın Hazırladığınız hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün, file badem serpin Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında yarım saat pişirin Ilık veya soğuk servis yapın |
Elmalı Poğaça Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Poğaça TarifiElmalı Poğaça Tarifi Malzemeler 1/2 paket bitkisel margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurta sarısı kabartma tozu,vanilya 4 su bardağı un 3-4 yemek kaşığı pudra şekeri (tarifte esasen yok ancak ben ekliyorum) İç harcı için 4 büyükce kırmızı elma 4 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz Üzeri için 1 çay bardağı pudra şekeri Yapılışı Öncelikle iç malzemesini hazırlayalımRendelediğimiz elmaları (mümkün olduğunca suyunu alalım)şekerle yaklaşık 5 dakika pişirelimOcakdan alıp biraz ılıttıktan sonra cevizini ve tarçınını ekleyelimŞimdi sıra poğaçamızın (şekil nedeni ile adı sanırım poğaça,yoksa tat kurabiye)hamurunu hazırlamaktanDolaptan çıkarıp yumuşattığımız margarin ile tüm malzemeleri iyice yoğuralımPoğaça yapar gibi iç malzemesini koyup kapatalımÜzerinin pembeleşmesine izin vermeden fırından alıp üzerine bolca pudra şekeri serpelim eee artık afiyetle yiyelim değil mi?Ellerimize sağlık 2 gün sonra gelecek misafirlerime yapıcam inşallah en kısa zamanda fotoğrafları da eklerim |
|