Alt Üst Böreğinin Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Alt Üst Böreğinin TarifiAlt Üst Böreğinin Tarifi Yapımı Malzemeler 750 gr un 2 Adet yumurta 1 Paket margarin 2 Çorba kaşığı sirke 2 Çorba kaşığı zeytinyağı Yeterince su ve tuz İçi için : Yarım kilo ıspanak Tuz Hazırlanışı Öncelikle unu ekleyin İçine 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı sirke, 2 adet yumurta, yeterince su ve tuz koyun Malzemelerin hepsi özleşene dek yoğurun Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettikten sonra üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat bekletin Dinlendirdiğiniz hamuru iki parçaya ayırın İlk hamuru hazır yufka büyüklüğünde açın Bu hamurun ortasına bir fincan tabağı yardımıyla daire şeklinde kesin Sonra hamuru kesilen yuvarlak kısmından başlayarak parçalara ayırın Her parçanın arasına eritilmiş margarin sürerek kenar parçaları ortadaki yumuşak parçanın üstüne dizin Daha sonra ikinci hamur parçasını da aynı şeklide hazırlayın İki hamuruda merdaneyle biraz açın Şeffaf folyoyla sararak buzdolabında 2 saat bekletin Sonra iki hamuru merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın Çok az yağ sürülmüş tepsinin içine ilk yufkayı serin Ispanakları bol suyla yıkayıp, küçük küçük doğrayarak içine tuz serpin İlk yufkanın üzerine ıspanakları eşit şekilde dağıtın Ispanakların üzerine diğer yufkayı serin Kaşık ucu ile hamurun üzerine eritilmiş margarin serpin Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında böreğin üzeri kızarana dek pişirin Dilimleyerek servis yapın |
Alt Üst Böreğinin Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Alt Üst Böreğinin TarifiAlt Üst Böreği Tarifi Malzemeler 3,5 su bardağı un 2 kaşık zeytinyağı 1 kaşık dolusu katı yoğurt 2 nohut büyüklüğünde yaş maya 1 adet yumurta Açılan hamuru yağlamak için tereyağı + zeytinyağı karışımı İç harcı için peynir + ince doğranmış maydanoz Yapılışı 3,5 bardak unu yoğurma kabına alın, yumurta, 2 kaşık zeytinyağı, yoğurt ve mayayı ekleyerek yoğurun, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın Hamuru ikiye bölün,10 dakika dinlendirin Dinlenmiş hamurun iki parçasını ayrı ayrı ince ve yuvarlak açın Yağlayın Açtığınız hamurun ortasından, hamurun yarıçapı çapında bir daire kesin Kenarda kalan kısmı 8 ' e bölüp kestiğiniz hamurun üzerine dizin En üstte kalan iki parçanın yağlı kısmı alta gelecek şekilde koyun Tepsi büyüklüğünde açın (30 cm'lik yuvarlak tepsi) Yağlanmış tepsiye yerleştirinHarcı yayın Aynı işlemi üst parça içinde yapın Üzerine yumurta sarısı+ zeytinyağı karışımı sürün 200 derecede pişirin |
Alt Üst Böreğinin Tarifi |
10-28-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Alt Üst Böreğinin Tarifielllerinize sağlık,teşekkürler |
|