Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alt, böreğinin, tarifi, üst

Alt Üst Böreğinin Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alt Üst Böreğinin Tarifi



Alt Üst Böreğinin Tarifi Yapımı

Malzemeler

750 gr un
2 Adet yumurta
1 Paket margarin
2 Çorba kaşığı sirke
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
Yeterince su ve tuz
İçi için :
Yarım kilo ıspanak
Tuz

Hazırlanışı
Öncelikle unu ekleyin
İçine 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı sirke, 2 adet yumurta, yeterince su ve tuz koyun
Malzemelerin hepsi özleşene dek yoğurun
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettikten sonra üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat bekletin
Dinlendirdiğiniz hamuru iki parçaya ayırın
İlk hamuru hazır yufka büyüklüğünde açın
Bu hamurun ortasına bir fincan tabağı yardımıyla daire şeklinde kesin
Sonra hamuru kesilen yuvarlak kısmından başlayarak parçalara ayırın
Her parçanın arasına eritilmiş margarin sürerek kenar parçaları ortadaki yumuşak parçanın üstüne dizin
Daha sonra ikinci hamur parçasını da aynı şeklide hazırlayın
İki hamuruda merdaneyle biraz açın
Şeffaf folyoyla sararak buzdolabında 2 saat bekletin
Sonra iki hamuru merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın
Çok az yağ sürülmüş tepsinin içine ilk yufkayı serin
Ispanakları bol suyla yıkayıp, küçük küçük doğrayarak içine tuz serpin
İlk yufkanın üzerine ıspanakları eşit şekilde dağıtın
Ispanakların üzerine diğer yufkayı serin
Kaşık ucu ile hamurun üzerine eritilmiş margarin serpin
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında böreğin üzeri kızarana dek pişirin
Dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Alt Üst Böreğinin Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alt Üst Böreğinin Tarifi



Alt Üst Böreği Tarifi

Malzemeler
3,5 su bardağı un
2 kaşık zeytinyağı
1 kaşık dolusu katı yoğurt
2 nohut büyüklüğünde yaş maya
1 adet yumurta
Açılan hamuru yağlamak için tereyağı + zeytinyağı karışımı
İç harcı için peynir + ince doğranmış maydanoz



Yapılışı
3,5 bardak unu yoğurma kabına alın, yumurta, 2 kaşık zeytinyağı, yoğurt ve mayayı ekleyerek yoğurun, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın Hamuru ikiye bölün,10 dakika dinlendirin Dinlenmiş hamurun iki parçasını ayrı ayrı ince ve yuvarlak açın Yağlayın Açtığınız hamurun ortasından, hamurun yarıçapı çapında bir daire kesin Kenarda kalan kısmı 8 ' e bölüp kestiğiniz hamurun üzerine dizin En üstte kalan iki parçanın yağlı kısmı alta gelecek şekilde koyun Tepsi büyüklüğünde açın (30 cm'lik yuvarlak tepsi) Yağlanmış tepsiye yerleştirinHarcı yayın Aynı işlemi üst parça içinde yapın Üzerine yumurta sarısı+ zeytinyağı karışımı sürün 200 derecede pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Alt Üst Böreğinin Tarifi

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alt Üst Böreğinin Tarifi



elllerinize sağlık,teşekkürler
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.