Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çaği, düzce, ekmeği, mısır, tarifi

Cadi ( Mısır Ekmeği ) Tarifi ( Düzce )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cadi ( Mısır Ekmeği ) Tarifi ( Düzce )



Cadi ( Mısır Ekmeği ) Tarifi ( Düzce )

Malzeme:
4 su bardağı mısır unu
1 çorba kaşığı tuz
4,5 su bardağı kaynar sıcak su

Yapılışı:
Tuz ve orta kararda kaynar su eklenen mısır unu, kaşıkla iyice yoğrulur Kaynar su, Cadiye hem lezzet hem de kıvam verir Yoğrulan hamur, az miktarda sıvı yağlı tavaya düzgün bir şekilde yerleştirilir ve altlı, üstlü olarak kızarana kadar pişirilir Cadinin fırında pişirilmesi durumunda sıcaklık 200 dereceye ayarlanır Yüksek sıcaklıktaki fırında pişirilecek Badi daha lezzetli olur Özellikle, yoğurt, malahto, lobyo phala, süt ve tereyağıyla pişirilen tavada yumurtayla yenmesi halinde Cadinin tadına doyum olmaz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.