Cadi ( Mısır Ekmeği ) Tarifi ( Düzce ) |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cadi ( Mısır Ekmeği ) Tarifi ( Düzce )Cadi ( Mısır Ekmeği ) Tarifi ( Düzce ) Malzeme: 4 su bardağı mısır unu 1 çorba kaşığı tuz 4,5 su bardağı kaynar sıcak su Yapılışı: Tuz ve orta kararda kaynar su eklenen mısır unu, kaşıkla iyice yoğrulur Kaynar su, Cadiye hem lezzet hem de kıvam verir Yoğrulan hamur, az miktarda sıvı yağlı tavaya düzgün bir şekilde yerleştirilir ve altlı, üstlü olarak kızarana kadar pişirilir Cadinin fırında pişirilmesi durumunda sıcaklık 200 dereceye ayarlanır Yüksek sıcaklıktaki fırında pişirilecek Badi daha lezzetli olur Özellikle, yoğurt, malahto, lobyo phala, süt ve tereyağıyla pişirilen tavada yumurtayla yenmesi halinde Cadinin tadına doyum olmaz |
|