Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, cevizli, haşhaşlı

Haşhaşlı Cevizli Börek

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Cevizli Börek







Malzemeler:
  • 1 bardak süt,
  • 1 bardak yoğurt,
  • 1 bardak sıvı yağ,
  • 1 paket instant maya,
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 su bardağı yağlı haşhaş
  • 1 su bardağı ceviz içi (rondodan gecirilmiş)
  • tuz,
  • aldığı kadar un
Yapılışı:

<OL>Sütü ılıktan biraz daha sıcak ısıtıp içinde mayayı ve şekeri karıştırıyoruz
Bir kabin içinde sütülü karışım dahil tüm malzemeleri karıştırıyoruz Kulalk memesi yumuşaklığında bir hamur elde edesiye kadar un katıyoruz
Hamuru üzeri kapalı bir şekilde hamur iki katı olana kadar mayalandırıyoruz
Daha sonra hamuru 4 parcaya bölün Parçalardan birini altına üstüne un serperek merdane ile mantı hamuru kalınlığıda açın, 3-4 kasik yağlı haşhaş sürün Üzerine ceviz içi serpin<SPAN style="FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Arial">

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.