Midye Poğça Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Midye Poğça TarifiMidye Poğça Tarifi Malzemeler Yarım kilo süt 1 çorba kaşığı kuru maya tuz un 1 paket margarin(oda sıcaklığında) 1 adet yumurta peynir maydanoz ![]() Hazılanışı: Süt, un, tuz ve mayadan oluşan yumuşak bir hamur hazırlayın Üzerini kapatıp mayalanmasını bekleyin Daha sonra hamuru 6 eşitparçaya bölerek, bezelerin(yumakların, parçaların) herbirini oklava ile 30 cm çapında açın ve her bir hamurun üzerine 6 eşitparçaya böldüğünüz margarinin 1 parçasını sürün Hamurların 3 tanesini üst üste koyup elinizle üzerine bastırarak büyütün Büyüttüğünüz bu parçayı sıkı bir şekilde rulo yapın Aynı işlemi kalan 3 hamur içinde tekrarlayın Oluşan 2 tane ruloyu 2parmak genişliğinde keserek geniş yüzeyine (halkaların göründüğü kısmı üzerine) yatırın ve elinizle biraz açarak içerisinepeynir ve maydanozlu harcınızdan koyarak yarım ay şeklinde kapatın üzerine yumurta sarısı sürerek kızartın Kızardığında katlar iyice açılacak ve midye şeklinde bir görünüm oluşacaktır Yapılışı biraz zahmetlide olsa severek yiyeceğinize eminim
|
|
|
|