Hazır Yufkadan Tepsi Böreği Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hazır Yufkadan Tepsi Böreği TarifiHazır Yufkadan Tepsi Böreği Tarifi Malzemeler 3 adet yufka Yarım demet maydanoz 2 tane yumurta 1 bardak et veya tavuk suyu 125 gr beyaz peynir 1 çay bardağı margarin Hazırlanışı Yağlanmış tepsiye bir yufkayı serin Bir kâseye yumurtaları kırın, yağ ve tavuk (et) suyu ilave edin ve iyice çırpın Aynı işlemi ikinci yufka için tekrar edin Sonra ortasına maydanozlu peynirden iç koyun Üstüne kalan yufkaları dizin Kalan harçla yufkaları bitirin Yufkayı keserek firma koyun 25-30 dakika pişirin Sıcak servis yapın |
Hazır Yufkadan Tepsi Böreği Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hazır Yufkadan Tepsi Böreği TarifiAfiyet Olsun Canım:D |
Hazır Yufkadan Tepsi Böreği Tarifi |
10-28-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hazır Yufkadan Tepsi Böreği TarifiHazır Yufkadan Tepsi Böreği Tarifi 3 adet hazır yufka 1,5 bardak süt 3 adet yumurta 5 çorba kaşığı margarin Karabiber Yufkaları masanın üzerine yayınız Üzerine 30 santim çapında bir tepsiyi kapayarak, tepsi büyüklüğünde hamurların hepsini kesiniz Yuvarlak hamurları üstüste, parça hamurları ayrı koyunuz Tepsinin içini tamamen yağlayıp, altına bir yufka koyunuz Üzerine küçük bir kepçe ile sütlü harcı koyup, yaydıktan sonra tekrar yufka, tekrar harç koyarak yufkaların yarısını aynı şekilde tepsiye diziniz Üzerine arzu ettiğiniz börek harcını koyup üzerine sıra sıra düzgün parça yulkaları dizerek ve her dizişte sütlü harç koyarak tamamlayın Orta ateşteki fırında 45 dakika pişirip, servis yapın Sütlü harcı: Yağı eritip, suyunu alınız Yumurtayı küçük bir tencereye koyup, çırpın Üzerine ılık olarak sütü ve yağı ilave edip iyice karıştırın |
Hazır Yufkadan Tepsi Böreği Tarifi |
10-28-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hazır Yufkadan Tepsi Böreği Tarifisüt yerine sodayla yapılınca kıtır oluyor teşekkürler |
|