Susamlı Poğça Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Susamlı Poğça TarifiSusamlı Poğça Tarifi MALZEMELER : Yarım paket eritilmiş margarin 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 2 yumurta 2 yemek kaşığı toz maya tuz, 2 yemek kaşığı şeker un İÇİ İÇİN : peynir maydonoz ÜZERİ İÇİN : 1 Su bardağı su 2 yemek kaşığı pekmez susam ![]() Hamur için verilen malzemelerin hepsi karıştırılırve un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır,1 saat kadar dinlendirilir ![]() Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alınır elle yuvarlak şekilde açılır arasına maydonozlu peynir konularak iki ucu birleştirilir ve birleştirilen yer alta gelecek şekilde tutulur poğaçanın üst kısmı pekmezli suya batırılır ve susama bulanır tepsiye konularak keskin bir bıçakla üzerleri çizilir Yarım saat kadar da tepside bekletilir iyice ısınmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|