![]() |
Peynirli Nemse Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli Nemse Böreği TarifiPeynirli Nemse Böreği Tarifi Hamuru: 500 gr (4 su bardağı) un 1 çay kaşığı tuz 500 gr tereyağı 250 gr (1+1/4 su bardağı) soğuk su Harcı : 300 gr beyaz peynir (tuzsuz) 2 yumurtanın sarısı 2 tatlı kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 2 tatlı kaşığı dereotu (ince kıyılmış) Harcı hazırlamak için, beyaz peyniri iyice ufaladıktan ya da çatalla ezdikten sonra, yumurta sarılarını, maydanozu ve dereotunu ekleyip iyice karıştırınız ![]() ![]() Hamuru hazırlamak için unu ve tuzu büyük bir kaba eleyip, bir bıçak ile 125 gr tereyağı keserek, unun içine koyunuz ![]() ![]() ![]() Kalan tereyağı iki yağlı kağıdın arasına koyup, tahta bir kaşığın sapıyla 2 cm kalınlığına inene kadar döverek inceltip, uzun bir biçime sokunuz ![]() Hafifçe unlanmış tezgahta hamuru, 0,5 cm kalınlığında dikdörtgen biçiminde açınız ![]() ![]() Hamuru buzdolabından çıkarıp, ters çevirerek tezgaha koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip, ısıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|