10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurt Soslu Mendil Böreği
Yoğurt Soslu Mendil Böreği
Malzemeler: [*]2 yufka,[*]1 yumurta,[*]1 su bardağı sıvı yağ ( kızartmak için ) İçi için:[*]1 orta boy soğan,[*]150 gram kıyma,[*]1 demet maydanoz,[*]Tuz,[*]Karabiber Üzeri için:[*]250 gram yoğurt,[*]3-4 diş sarımsak,[*]Arzuya göre ketçap Yapılışı:[*]Bir kabın içine küçük küp doğranmış soğanı, kıymayı, kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ekleyip karıştıralım [*]1 yufkayı serip üzerine fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sürrelim [*]Kıymalı harcı yufkanın üzerine 5 cm aralıklarla yerleştirin Diğer yufkaya da fırça yardımıyla yumurta sürerek ilk yufkanın üzerine kapatalım [*]İlk yufkanın birbirine yapışması için elimizle hafifçe üzerine bastıralım [*]Yufkaları kıymalı harç ortasında kalacak şekilde kare parçalar halinde keserek kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartıp kağıt mutfak havlusu üzerine çıkaralım [*]5 dakika sonra börekleri servis tabağına alarak üzerlerine sarımsaklı yoğurt yayıp ketçap gezdirelim Afiyet Olsun
|
|
|