Yağlı Simit Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yağlı Simit TarifiYağlı Simit Tarifi 125 gr tereyağı 250 gr özlü un 1/2 ceviz kadar yaş maya 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı susam ve çörek otu 2 tane yumurta 1 kahve kaşığı tuz Elenmiş un hamur tahtası üzerinde daire şeklinde açılır, ortasına maya, 2 - 3 çorba kaşığı ılık süt ya da su konarak ezilir Sonra, iç çevresinden un yedirerek yumuşak bir hamur yapılır, kalan un da üzerine yığılarak mayalanmaya bırakılır Kabarınca üzerindeki un yığınında yer yer çatlaklar meydana gelir Maya ortasında bırakılır, un daire şeklinde açılır Yağ, 1 yumurta ve tuz, ortasına konulup ezildikten sonra yoğrulur, yumuşak bir hamur yapılır Tahta üzerinde veya bir kap içinde ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır Hamur, yarım ceviz büyüklüğünde parçalara bölünür Küçük parmak kalınlığında çubuklar yapılır, uçları birleştirilerek simit şekli verilir Hafif yağlanmış bir tepsiye birer parmak ara ile yerleştirilir Tepsi içinde de bir miktar mayalandıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülür, susam ve çörek otu karışımı serpilir, orta ısılı fırında pişirilir
|
|
Yağlı Simit Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yağlı Simit TarifiYağlı Simit Tarifi MALZEMESİ 1 Su bardağı erimiş yağ 1 Su bardağı süt 1 Çay kaşığı şeker 1 Yumurta, Yarım çay bardağı ılık su Yarım tatlı kaşığı maya Aldığı kadar un Çörekotu YAPILIŞI 1 Mayayı, bir kaşık şekerli su veya sütle kabartınız 2 Süt ve yağ ile mayayı karıştırınız ve aldığı kadar un ilave ederek yumuşak bir hamur yapınız 3 Cevizden büyük parçalar koparıp el ile, hamur tahtası üstünde yuvarlıyarak simit yapınız 4 Yağlanmış tepsiye aralıklı dizerek kabartması için, ılık bir yerde bir saat bekletiniz 5 Üzerine yumurta sürüp çörekotu serpiniz 6 Kızgın fırında pişiriniz
|
|
Yağlı Simit Tarifi |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yağlı Simit Tarifi2,5 su bardağı un 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı su 2 çorba kaşığı süt 3 adet yumurta yeteri kadar tuz Hamur tahtası üzerine unu eleyin, ortasını açın, açılan yere zeytinyağı, yumuşak tereyağı, 2 yumurta, su ve yeteri kadar tuz konur iyice yoğrulur 15 dakika beklettikten sonra bir parça hamur alın, simit şekline getirerek üzerine yumurta sarısı sürüp ağır ateşli fırında pişirin
|
|
|
|