Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balkabaklı, böreği, kol, tarifi

Kol Böreği Tarifi ( Balkabaklı )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kol Böreği Tarifi ( Balkabaklı )



Kol Böreği Tarifi ( Balkabaklı )

1 kg bal kabağı
600 gr tozşeker
150-200 gram kıyılmış ceviz
5 yaprak yufka
1 adet yumurta
2 tatil kaşığı tarçın

Kabuklarını soyduğumuz bal kabağını, rendenin iri gözü ile rendeleyelim (Rendelediğimiz kabak 1 kg olmalıdır)
İçine tozşekeri, tarçını ve cevizi ilave edip iyice karıştıralım
1 yaprak yufkayı serip, içine bu karışımdan bolca serpelim Ondan sonra bütün yufkayı çok sıkmadan sigara gibi saralım ve en sonunda istersek kol böreği şeklinde, istersek de yuvarlak gül böreği gibi katlayalım Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayıp, içini sıvıyağ ile yağladığımız fırın tepsisine dizelim
Üzerine çırptığımız yumurtayı fırça ile sürüp çok kızgın olmayan fırında pişirelim (Eğer fırın çok kızgın olursa kabaklar pişmez yufka yanar 175-180 derece fırın yeterlidir)
Ilık veya soğuk olarak servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.