![]() |
Kol Böreği Tarifi ( Balkabaklı ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kol Böreği Tarifi ( Balkabaklı )Kol Böreği Tarifi ( Balkabaklı ) 1 kg ![]() 600 gr ![]() 150-200 gram kıyılmış ceviz 5 yaprak yufka 1 adet yumurta 2 tatil kaşığı tarçın Kabuklarını soyduğumuz bal kabağını, rendenin iri gözü ile rendeleyelim ![]() ![]() İçine tozşekeri, tarçını ve cevizi ilave edip iyice karıştıralım ![]() 1 yaprak yufkayı serip, içine bu karışımdan bolca serpelim ![]() ![]() ![]() Üzerine çırptığımız yumurtayı fırça ile sürüp çok kızgın olmayan fırında pişirelim (Eğer fırın çok kızgın olursa kabaklar pişmez yufka yanar ![]() ![]() Ilık veya soğuk olarak servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|