![]() |
Hamur Lokma Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur Lokma TarifiHamur Lokma Tarifi 120 gr (1 su bardağı) un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz kahve kaşığının ucuyla karabiber 1 tatlı kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 4-5 çorba kaşığı su 1 litre (5 su bardağı) tavuk suyu Un, kabartma tozu, tuz ve biberi büyük bir kaseye eleyip maydanoz ve tereyağı katarak iyice karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Bıçakla hamuru sekize kesip her birini top biçiminde yuvarlayarak bir kenara bırakınız ![]() Orta boy bir tencerede tavuk suyunu harlı ateşte kaynatıp lokmaları içine atarak 2-3 dakika pişiriniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|