Patatesli Börek Tarifi (Hazır Yufkadan) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Börek Tarifi (Hazır Yufkadan)3 adet yufka 3 adet patates 3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi 3 çorba kaşığı süt Tuz Karabiber 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet yumurta sarısı Patatesleri haşlayıp ezin Üzerine peynir, süt, tuz, karabiber, tereyağı ve yumurta sarısını ilave ederek karıştırın Yufkaları üçgen şeklinde kesin Hazırladığınız iç malzemeyi yufkaların içine koyarak rulo halinde sarın Börekleri kızgın yağda kızartın
|
|
Patatesli Börek Tarifi (Hazır Yufkadan) |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Börek Tarifi (Hazır Yufkadan)3 adet hazır yufka 2 yumurta 5 tane patates Yarım paket Teremyağ 3 çorba kaşığı yoğurt Tuz Karabiber Bir kabın içine eritilmiş Teremyağını, yumurtaları, yoğurdu, rendelenmiş patatesleri, tuzu ve karabiberi (arzu ederseniz sevdiğiniz başka baharatları da kullanabilirsiniz) ekleyip iyice karıştırın Yufkalardan birini sererek bu harcın üçte birini üzerine yayın Ardından diğer yufkayı sererek aynı işlemi tekrarlayın Üçüncü yufkayı da üzerine serip kalan patatesli harcı yayın Yufkaları rulo şeklinde sarın Mümkünse üzerini folyoyla kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletin (bu bekletme süresi böreğin lezzetini artırıyor, mümkünse geceden hazırlayın) Sonra dolaptan çıkardığınız ruloyu ince dilimler halinde kesin Yağlanmış tepsiye dizip altı ve üstü kızarana dek pişirin
|
|
|
|