![]() |
Naneli Hamburger Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Naneli Hamburger TarifiNaneli Hamburger Tarifi 500 gr sığır kıyması 15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı 1 orta boy soğan (irice doğranmış) 2 diş sarımsak (dövülmüş) 60 gr (1 su bardağı) ekmek içi (4 çorba kaşığı sütte ıslatılmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze nane yada 3/4 tatlı kaşığı kuru nane 1 kahve kaşığı kekik 1 yumurta (hafifçe çırpılmış) 30 gr (1/3 su bardağı) galeta unu 3 çorba kaşığı rafine yağ 2-3 yuvarlak sandviç ekmeği 15-30 gr (1-2 çorba kaşığı) tereyağı Küçük boy bir tencerede tereyağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp soğan ve sarımsağı bir kaseye aktarınız; sütte ıslatılmış ekmek içini, kıymayı, tuzu, biberi, naneyi, kekiği ve hafifçe çırpılmış yumurtayı ekleyip iyice yoğurunuz ![]() ![]() ![]() Yuvarlak sandviç ekmeklerini ortadan ikiye kesiniz ![]() ![]() Büyük bir tavada rafine yağı iyice kızdırınız ![]() ![]() ![]() Köfteleri tavadan alıp yağlarının süzülmesi için bir kağıt peçetenin üstüne koyunuz ![]() ![]() Not: Naneli hamburger sıcak yada soğuk olarak yenebilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|