![]() |
Dereotlu Hamburger Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dereotlu Hamburger TarifiDereotlu Hamburger Tarifi 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 1 iri soğan (çok ince doğranmış) 1 kg sığır kıyması (2 kez çekilmiş) 1 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 demet dereotu (kıyılmış) 1 yumurta (hafif çırpılmış) 1 çorba kaşığı rafine yağ 1 çorba kaşığı mısır nişastası (2 çorba kaşığı tavuk suyunda eritilmiş) 200 gr (1 su bardağı) tavuk suyu 1 çorba kaşığı limon suyu 60 gr (1/4 su bardağı) krema 1 tatlı kaşığı pul kırmızı biber 4-6 yuvarlak sandviç ekmeği 45-60 gr (3-4 çorba kaşığı) tereyağı Küçük bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağı hafif ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük boy bir tavada kalan 1 çorba kaşığı tereyağı ve 2 çorba kaşığı rafine yağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() Ateşi kısıp 3-4 dakika daha kızarttıktan sonra tavayı ateşten alınız ![]() ![]() Yuvarlak sandviç ekmeklerini ortadan ikiye kesiniz ![]() ![]() Sosu hazırlamak için tavadaki yağı boşaltınız ![]() ![]() Köfteleri fırından sıcak çıkarılmış ekmeklerin arasına yerleştirip, her köftenin üstüne hazırladığınız sostan sürerek servis ediniz ![]() Not: Dereotlu hamburger patates püresi ve bezelye ile servis edilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|