![]() |
Dinlendirilmiş Hamurlu Kek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dinlendirilmiş Hamurlu Kek TarifiDinlendirilmiş Hamurlu Kek Tarifi 15 gr taze maya 2 çorba kaşığı + 1 kahve kaşığı şeker 200 gr (1 su bardağı) ılık süt 425 gr (3+1/2 su bardağı) un 1 tatlı kaşığı tuz 250 gr (1 su bardağı) + 1 tatlı kaşığı tereyağ (yumuşatılmış) 2 yumurtanın sarısı (hafifçe çırpılmış) 1 yumurtanın akı Harcı: 125 gr (1/2 su bardağı) şeker 180 gr (1 su bardağı) kuru üzüm 75 gr (1/2 su bardağı) badem (ortalarından ikiye ayrılmış) Süslemesi: 125 gr (1 su bardağı) pudra şekeri 3-4 çorba kaşığı ılık su Mayayı büyük bir kaseye ufalayıp bir kahve kaşığı toz şekeri ekleyerek çatalla karıştırınız ![]() ![]() ![]() Hamuru, unlanmış bir tezgaha çıkarıp, geri kalan un, şeker ve tuzu ekleyip karıştırarak hamuru, pürtüksüz olana kadar yoğurunuz ![]() ![]() ![]() Hamuru buzdolabından alıp iki eşit parçaya bölünüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geri kalan 1 tatlı kaşığı yumuşatılmış tereyağla büyük bir fırın tepsisini hafifçe yağlayıp üstüne sarılmış hamuru yerleştirerek sıcak ve cereyansız bir yerde 2,5-3 saat, hamur kabarıp hacmi iki kat artana kadar bekletiniz ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() Hamur fırçasıyla geri kalan yumurta akını hamurun üstüne sürünüz ![]() ![]() Tepsiyi fırına sürüp 45 dakika - 1 saat, kekin her tarafı hafif pembe olana kadar pişiriniz ![]() Tepsiyi fırmdan çıkarıp keki tel ızgara üstünde soğutunuz ![]() Süslemesini yapmak için pudra şekerini küçük bir kaseye eleyip pürtüksüz, sıvama karışımı kıvamına gelinceye kadar 3-4 çorba kaşığı ılık su katınız ![]() Soğuk keki bir servis tabağına koyunuz; üstüne süslemeyi döküp yanlara akmasını sağlayınız ![]() ![]() Not: Bu güzel görünüşlü kekin hamuru, kabarması için bir gece buzdolabında dinlendirilir ![]() |
![]() |
![]() |
|