Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dinlendirilmiş, hamurlu, kek, tarifi

Dinlendirilmiş Hamurlu Kek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dinlendirilmiş Hamurlu Kek Tarifi



Dinlendirilmiş Hamurlu Kek Tarifi

15 gr taze maya

2 çorba kaşığı + 1 kahve kaşığı şeker

200 gr (1 su bardağı) ılık süt

425 gr (3+1/2 su bardağı) un

1 tatlı kaşığı tuz

250 gr (1 su bardağı) + 1 tatlı kaşığı tereyağ (yumuşatılmış)

2 yumurtanın sarısı (hafifçe çırpılmış)

1 yumurtanın akı

Harcı:

125 gr (1/2 su bardağı) şeker

180 gr (1 su bardağı) kuru üzüm

75 gr (1/2 su bardağı) badem (ortalarından ikiye ayrılmış)

Süslemesi:

125 gr (1 su bardağı) pudra şekeri

3-4 çorba kaşığı ılık su

Mayayı büyük bir kaseye ufalayıp bir kahve kaşığı toz şekeri ekleyerek çatalla karıştırınız Sütü, yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak, karışım pürtüksüz olana kadar ekleyiniz 120 gr (1 su bardağı) unu içine eleyip iyice karıştırarak hamurun kabarması için kaseyi sıcak ve cereyansız bir yerde 1 saat bekletiniz

Hamuru, unlanmış bir tezgaha çıkarıp, geri kalan un, şeker ve tuzu ekleyip karıştırarak hamuru, pürtüksüz olana kadar yoğurunuz Yavaş yavaş 250 gr (1 su bardağı) yumuşatılmış yağı ve yumurta sarılarını yedirdikten sonra, hamuru top biçimi verip kaseye koyunuz Kasenin üstünü bir bezle örtüp buzdolabında 8 saat yada bir gece bekletiniz

Hamuru buzdolabından alıp iki eşit parçaya bölünüz Hafifçe unlanmış bir tezgahta her birini 30X50 cm'lik iki dörtgen biçiminde açınız Hamur fırçasıyla birinin üstüne yumurta akının yarısını sürünüz Üstüne 125 gr (1/2 su bardağı) önce şekeri sonra da kuru üzümleri serpip öteki hamuru üstüne kapatınız Hamurları rulo yapıp kenarlarmı bastırarak yapıştırınız

Geri kalan 1 tatlı kaşığı yumuşatılmış tereyağla büyük bir fırın tepsisini hafifçe yağlayıp üstüne sarılmış hamuru yerleştirerek sıcak ve cereyansız bir yerde 2,5-3 saat, hamur kabarıp hacmi iki kat artana kadar bekletiniz

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız

Hamur fırçasıyla geri kalan yumurta akını hamurun üstüne sürünüz Ortadan ikiye ayrılmış bademleri hamura batırınız

Tepsiyi fırına sürüp 45 dakika - 1 saat, kekin her tarafı hafif pembe olana kadar pişiriniz

Tepsiyi fırmdan çıkarıp keki tel ızgara üstünde soğutunuz

Süslemesini yapmak için pudra şekerini küçük bir kaseye eleyip pürtüksüz, sıvama karışımı kıvamına gelinceye kadar 3-4 çorba kaşığı ılık su katınız

Soğuk keki bir servis tabağına koyunuz; üstüne süslemeyi döküp yanlara akmasını sağlayınız Süslemesi soğuyup katılaştıktan sonra kekinizi servis ediniz

Not: Bu güzel görünüşlü kekin hamuru, kabarması için bir gece buzdolabında dinlendirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.