Lorlu Börek Tarifi (Hazır Yufkadan) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lorlu Börek Tarifi (Hazır Yufkadan)2 adet hazır yufka Yarım demet dereotu 150 gr lor 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 dal taze soğan 1 çay bardağı süt Üzeri için: 1 yumurta sarısı Susam Çörekotu Yufkaları ikiye bölün Yarım yufkayı tezgâhın üzerine serin Üzerini sütle ıslatın Lora kıyılmış dereotu, taze soğan ve zeytinyağını ekleyip karıştırın Bu karışımı yufkanın geniş kenarına yayın Önce rulo olacak şekilde yuvarlayın, sonra kendi etrafında döndürerek gül şeklini elde edin Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine ya da borcama yerleştirin Üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu ve susam serpin 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin
|
|
|
|