![]() |
Hamur Kasesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur Kasesi TarifiHamur Kasesi Tarifi 180 gr (1+1/2 su bardağı) un kahve kaşığının ucuyla tuz 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı 45 gr (3 çorba kaşığı) margarin 2-3 çorba kaşığı çok soğuk su Unu ve tuzu orta boy derin bir kaseye eleyip tereyağ ve margarini ekleyerek bıçakla ekmek içi görünümü alana kadar ufalayınız ![]() Bir çorba kaşığı soğuk su katıp bıçakla karışıma yediriniz ![]() ![]() Hafifçe unlanmış hamur tahtasında hamuru 0,5 cm kalınlığında açınız ![]() ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip ısıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu hamur kasesini çeşitli harçlarla kullanabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur Kasesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur Kasesi Tarifi10 gr (1 tatlı kaşığı) tereyağı 60 gr (1/2 su bardağı) + 2 tatlı kaşığı un 60 gr (1/4 su bardağı) + 2 tatlı kaşığı toz şeker 2 yumurtanın sarısı 2 yumurtanın akı 1 çay kaşığı vanilya esansı 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 kahve kaşığı tuz Fırınınızı orta sıcaklığa (180° C) getirip ısıtınız ![]() ![]() ![]() Yumurta sarılarını orta boy bir kaseye koyup vanilya esansını ekleyerek yumurta teli ile karışım soluk ve koyu olana kadar çırpınız ![]() ![]() Bir başka orta boy kasede yumurta aklarını yumurta teli ila kar haline getiriniz ![]() ![]() ![]() Kalan 60 gr (1/2 su bardağı) un, kabartma tozu ve tuzu yumurta karışımına ekleyip hızlı hızlı karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu hamur kasesi özellikle tatlı harçlarla yada taze ve konserve meyvelerle kullanılır ![]() |
![]() |
![]() |
|