![]() |
Piliçli Ve Peynirli Açma Börek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Piliçli Ve Peynirli Açma Börek Tarifi250 gram tavuk (göğüs kısmından) 1 adet kuru soğan 2 adet domates 2 adet sivri biber 3 disş sarımsak 250 gram beyaz peynir 1 paket (250 gr) Teremyağ HAMURU İÇİN: 3 su bardağı un (375 gr) 15 gram kuru maya 1 çay kasığı tozşeker 250 gram ılık su Kekik Tuz Karabiber Mayayı, şekeri ve tuzu, 1 çay bardağı ılık su ile ezip, ortasını açtığımız unun içine koyalım ![]() Üzerini un ile örtüp, (10-15 dakika kadar) mayalanmasını bekleyelim ![]() Hamuru yeterince ılık su ilavesi ile yoğurup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim ![]() Hamuru 6 eşit parçaya bölüp, 15-20 dakika bekletelim ![]() Parmak büyüklüğünde fileto olarak kestiğimiz tavuk etlerini, 1 çorba kaşığı Teremyağ yağında tersli yüzlü kızartalım ![]() Yeterince tuz, karabiber ve kekik serpip ocaktan indirelim ![]() İnce kıydığımız kuru soğanı, Teremyağ yağında ve orta ısılı ateşte kavurmaya başlayalım ![]() Önce kıyılmış biberleri, arkasından sarımsağı, daha sonra da kabuğunu soyup, kuşbaşı kestiğimiz domatesleri tencereye ilave edip, orta ısılı ateşte koyu kıvama gelinceye kadar pişirelim ![]() Yeterince tuz ve karabiber ilave edip, ufalanmış beyaz peynir ile karıştıralım ![]() Hamurlardan bir parçasını elimizle yuvarlak olarak açıp, yayalım ![]() İçine yeterince tavuk üzerine de peynirli sos koyup, diğer yarısını üzerine kapatıp, yağlanmış fırın tepsisine dizelim ![]() Üzerine erimiş yağ sürüp, kaşar peyniri rendesi serperek, orta ısılı fırında kızarıncaya kadar pişirelim ![]() |
![]() |
![]() |
|