![]() |
Kral Usulü Börek (Milföy) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kral Usulü Börek (Milföy) TarifiKral usulü börek (milföy) tarifi Malzeme 450 gram hazır milföy hamuru 250 gram dana kıyma 100 gram salam veya mortadella 100 gram yeşil zeytin 150 gram ayıklanmış bezelye, zeytinyağı 1 soğan, bir kırmızı ya da sarı biber 2 yumurta mercanköşk 30 gram fıstık tuz karabiber YAPILIŞI: 1) Ayıklayıp ince dilimlediğiniz soğanı, kısık ateş üstündeki bir tavaya koyup 2 çorbakaşığı zeytinyağında öldürün ![]() 2) Kıymayı ekleyin, tahta kaşıkla karıştırarak 10 dakika, rengi dönünceye kadar kavurun ![]() ![]() ![]() 3) Tencereyi ateşten indirip zar şeklinde doğradığınız salamı ya da mortadellayı, çekirdeklerini çıkardığınız zeytinleri ve 1 çorbakaşığı mercanköşk yaprağını atın ![]() 4) Biberi ayıklayın, çekirdek ve damarlarını temizledikten sonra yıkayıp şeritler halinde doğrayın, hazırlanmış karışıma ekleyin ![]() 5) Tuzunu, karabiberini atın, bir yumurta ilavesiyle iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|