Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beşamel, kulak, mantı, soslu, tarifi

Beşamel Soslu Kulak Mantı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamel Soslu Kulak Mantı Tarifi



Beşamel Soslu Kulak Mantı Tarifi

1 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı un
Alabildiği kadar un

İçi için:
2 adet haşlanmış patates
1 adet rende soğan
5-10 dal kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı tuz

Önce hamur malzemesiyle sert kıvamda bir hamur yapılır Hamur yarım saat dinlendirilir Bu arada iç malzemesi hazırlanır Patates ezilir, üzerine diğer iç malzemeleri katılır karıştırılır Dinlenen hamur olabildiğince büyük açılır 4*4 harelere kesilir Hamurların ortalarına fındık kadar iç konur Hamur önce üçgen kapatılır, sonra iki ucu birleştirilir Yarım saat sonra tuzlu suda haşlanır Suyun yüzüne çıkınca pişmiş demektir En son sos hazırlanır Un ve tereyağı kavrulur, soğuk süt eklenir, tuz katılır Kıvam alana kadar karıştırarak pişirilir Beşamel sos mantıların üzerine gezdirilerek servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.