![]() |
Milföyde Kuzu Pirzola Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Milföyde Kuzu Pirzola TarifiMilföyde Kuzu Pirzola Tarifi 8 adet hazır milföy hamuru (10x10 santimlik kareter halinde) 8 adet yağsız kuzu pirzola 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy kuru soğan 2 diş sarımsak 10 adet orta boy taze kültür mantarı 1 çay kaşığı kuru fesleğen 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı tuz Üzeri için; 1 adet yumurtanın sarısı 1 yemek kaşığı dolusu çörekotu Pirzolaların üzerine tuz ve karabiber serpilir ![]() 2 yemek kaşığı zeytinyağı geniş bir tavada kızdırılır ![]() ![]() ![]() ![]() Mantarlar boylamasına incecik dilimlenerek kavrulmakta olan soğanların üzerine aktarılır ![]() ![]() Üzerine kuru nane, kuru fesleğen, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber serpilip karıştırıldıktan sonra ocaktan alınarak soğuması beklenir ![]() Milföy hamurları tezgahın üzerine koyulur ![]() ![]() Hamurlar fırın tepsisine, birleşme noktaları altta kalacak şekilde yerleştirilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|