![]() |
Meyveli Fındıklı Çörek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyveli Fındıklı Çörek TarifiMalzemeler 2 Su bardağı un 1 Kahve fincanı süt Bit tutam yaş maya 2 Çorba kaşığı ayçiçekyağı 100 gr margarin 1 Kase dövülmüş fındık 2 Çorba kaşığı kuru üzüm Marmelat ve tozşeker Hazırlanışı 2 su bardağı unu derin bir kaba alın ![]() 1 kahve fincanı süt ilave edin ![]() Bir tutam yaş mayayı ılık suda ezin ![]() 2 Çorba kaşığı ayçiçek yağ ve 100 gr margarn ile hamur yapın ![]() Üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat bekletin ![]() Hamuru ikiye bölün ![]() Merdane ile açın ![]() Üzerine dilediğiniz marmelattan sürün ![]() Bol miktarda dövülmüş fındık serpin ![]() 2 çorba kaşığı kuru üzümü yayın ![]() Rulo biçiminde sarın ![]() 2 parmak eninde kesin ![]() Tepsiye dizin ![]() Tozşeker serpin ![]() Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meyveli Fındıklı Çörek Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyveli Fındıklı Çörek Tarifi3 su bardağı un 1/2 su bardağı süt 1 paket (50 gram) yaş maya 1/2 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı Teremyağ 1 su bardağı dövülmüş fındık 1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm MARMELAT İÇİN: 3 adet ayva (500 gram kadar rendelenmiş) 500 gram toz seker 1/2 adet limon Unun ortasını çukurca açıp, içine 1 çay bardağı ılık suda erittiğimiz maya ve toz şeker karışımını koyup, üzerini un ile örtelim ![]() Ayvaların kabuğunu soyup, rendeledikten sonra, tartarak aynı oranda şeker ilave edip, suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirelim ![]() 1/2 limon suyu ilave edip, 1-2 dakika daha pişirdikten sonra, ocaktan indirip, soğutalım ![]() Maya kabarıp da üzerindeki un tabakası çatlayınca, içine 1/2 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ ve 125 gram Teremyağ yağı ilave edip, hamuru iyice yoğuralım ![]() Üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat kadar dinlendirelim ![]() Bıçak ile kıyılmış fındık ve çekirdeksiz sarı üzümleri, hazırladığımız ayva marmeladına karıştıralım (isteyenler tarçın serpebilirler) ![]() Hamuru ikiye bölüp, 1/2 cm ![]() ![]() ![]() 2 parmak genişliğinde verevine kesip, yağlanmış fırın tepsisine dizelim ![]() Önceden ısıtılmış fırında hafifçe renk alıncaya kadar pişirelim ![]() Fırından çıkartıp, (isteyenler üzerine pudra şekeri serpebilirler) ılık veya soğuk olarak servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|