![]() |
Paskalya Ekmekleri Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Paskalya Ekmekleri TarifiPaskalya Ekmekleri Tarifi Malzemesi: 1 kg ![]() 50 gr ![]() 550 ml ![]() 200 gr ![]() 100 gr ![]() 2 yumurta 1 tutam tuz Meyveli iç: 1 limonun rendelenmiş kabuğu 100 gr ![]() 200 gr ![]() 300 gr ![]() 50 gr ![]() 50 gr ![]() ![]() Üzerine: 1 yumurta sarısı 50 gr ![]() 50 gr ![]() Hazırlanışı: Unu çukur bir kabın içine koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Paskalya Ekmekleri Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Paskalya Ekmekleri TarifiPaskalya Ekmeği Tarifi 45 gr taze (yaş) maya 1 kahve kaşığı şeker 1 su bardağı süt (ılık) 60 gr (1/3 su bardağı) kuru üzüm 750 gr (6+1/4 su bardağı) un 275 gr (2 1/4 su bardağı) pudra şekeri 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı vanilya esansı 9 yumurtanın sarısı 250 gr (17 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (yumuşatılmış) 1 tatlı kaşığı rafine yağ 60 gr (1/2 su bardağı) badem (zarları soyulup, ortalarından ikiye ayrılmış) 60 gr (1/3 su bardağı) kıyılmış meyve kabuğu şekerlemesi 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı Kaplaması: 250 gr (2 su bardağı) pudra şekeri 3 çorba kaşığı soğuk su 1 tatlı kaşığı limon suyu Mayayı küçük bir kasede ufalayıp, 1 kahve kaşığı şekeri katarak çatalla eziniz ![]() ![]() ![]() Üzümleri küçük bir kaseye koyup, üstlerini örtecek kadar su koyarak, 15 dakika bir kenarda bekletiniz ![]() Un, pudra şekeri ve tuzu ısıtılmış büyük bir kaseye eleyip, ortasını çukurlaştırarak, kalan sütü ve maya karışımını akıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru pürtüksüz olana kadar dövünüz ![]() ![]() ![]() Malzemeyi karıştırdığınız büyük kaseyi suyla çalkalayıp, iyice kuruladıktan sonra, rafine yağla yağlayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 çorba kaşığı yağla, 17,5 cm yüksekliğinde, 15 cm çapında 1 kg'lık büyük bir konserve kutusunu ya da kabı yağlayıp, yağlı kağıtla (kabın dışına sarkacak biçimde) ![]() ![]() ![]() Üzüm ve kuru yemişleri hamura katıp, hamuru yoğurarak her yerine aynı ölçüde dağıtınız ![]() Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip, ısıtınız ![]() Hamuru top yapıp, fırın tepsisindeki kabın içine koyunuz ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırından alıp, 10 dakika bir kenarda ılıtınız ![]() ![]() ![]() Kaplamayı ekmeğin üstüne döküp, yanlardan aşağı akıtınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|