Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmekleri, paskalya, tarifi

Paskalya Ekmekleri Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Paskalya Ekmekleri Tarifi



Paskalya Ekmekleri Tarifi

Malzemesi:

1 kg un
50 gr maya
550 ml ılık süt
200 gr tereyağı
100 gr toz şeker
2 yumurta
1 tutam tuz

Meyveli iç:

1 limonun rendelenmiş kabuğu
100 gr ince ince kıyılmış badem
200 gr limon kabuğu şekerlemesi
300 gr kuru üzüm
50 gr eritilmiş tereyağı
50 gr şeker

Üzerine:

1 yumurta sarısı
50 gr kıyılmış badem
50 gr şeker

Hazırlanışı:

Unu çukur bir kabın içine koyun Ortasını çukur olarak açın Mayayı biraz süt ve biraz şeker ile krema haline getirin Açtığınız çukura mayayı koyun Kenarlardan biraz un alarak mayanın üzerine ekin Kabın üzerini bir bez ile kapatarak sıcak bir yerde 15 dakika bekletin Eritilmiş yağı katın ve un, şeker, yumurta, tuz ve limon kabuğu rendesi ile birlikte karıştırın Üzerini tekrar örterek 1 saat daha bekletin Bademi, şekerlemeyi ve üzümü birbiriyle karıştırın, 1 çorba kaşığı kalın reçel suyu ile karıştırarak birbirlerine bağlayın Hamuru iki eşit parçaya bölün ve hafifçe yoğurun Hamurdan birine meyveli karışımı ilave edin Bu arada fırını 190 dereceye kadar ısıtın Hamuru yağlanmış fırın tepsisine şekilli olarak yerleştirin Üzerini örterek 30 dakika daha kabarmasını bekleyin Hamurun üzerinde büyük bir yarık açın ve sıcak fırında 30-40 dakika kadar pişirin Henüz sıcakken, üzerine eritilmiş tereyağını bir fırça ile sürün ve şeker ekin Diğer parça hamuru üç eşit parçaya bölün ve uzun rulolar yapın Sonra üçünü bir arada tutarak saç örgüsü meydana getirin Yuvarlak bir simit halinde yağlanmış fırın tepsisine koyun Üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürün Bademi ve şeker biraz meyve suyu ile karıştırın, simidin üzerine bunu da sürün Sıcak fırına koyarak 30-40 dakika kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Paskalya Ekmekleri Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Paskalya Ekmekleri Tarifi



Paskalya Ekmeği Tarifi

45 gr taze (yaş) maya
1 kahve kaşığı şeker
1 su bardağı süt (ılık)
60 gr (1/3 su bardağı) kuru üzüm
750 gr (6+1/4 su bardağı) un
275 gr (2 1/4 su bardağı) pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı vanilya esansı
9 yumurtanın sarısı
250 gr (17 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (yumuşatılmış)
1 tatlı kaşığı rafine yağ
60 gr (1/2 su bardağı) badem (zarları soyulup, ortalarından ikiye ayrılmış)
60 gr (1/3 su bardağı) kıyılmış meyve kabuğu şekerlemesi
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı

Kaplaması:
250 gr (2 su bardağı) pudra şekeri
3 çorba kaşığı soğuk su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Mayayı küçük bir kasede ufalayıp, 1 kahve kaşığı şekeri katarak çatalla eziniz 1 çorba kaşığı ılık süt ekleyip, çatalla pürtüksüz bir bulamaç yapınız Kaseyi ılık ve cereyansız bir yerde 15-20 dakika, maya kabarık ve köpük köpük olana kadar bekletiniz
Üzümleri küçük bir kaseye koyup, üstlerini örtecek kadar su koyarak, 15 dakika bir kenarda bekletiniz
Un, pudra şekeri ve tuzu ısıtılmış büyük bir kaseye eleyip, ortasını çukurlaştırarak, kalan sütü ve maya karışımını akıtınız Bir spatulayla ya da parmaklarınızla unu iyice yedirip, vanilya esansını ekleyiniz Yumurta sarılarını teker teker döverek katınız Yumuşatılmış yağı azar azar ekleyip, döverek hamura yediriniz
Hamuru pürtüksüz olana kadar dövünüz Hamuru, hafif unlanmış bir tezgaha koyup, 10 dakika yoğurarak, hamurun pürtüksüz ve esnek olması için çekip uzatınız (8 -10 dakikalık bir yoğurmadan sonra hamur halâ yapışıyorsa, biraz daha un katarak, pürtüksüz, yapışmayan ve yumuşak bir hale getiriniz)
Malzemeyi karıştırdığınız büyük kaseyi suyla çalkalayıp, iyice kuruladıktan sonra, rafine yağla yağlayınız Hamuru kaseye koyup, üstünü temiz ve nemli bir bezle örterek, ılık ve cereyansız bir yerde 1,5 saat, hamur bir kat kabarana kadar bekletiniz Önce, ızgaranızı orta sıcaklıkta kızdırınız Bademleri ızgara tepsisine koyup, nar gibi olana kadar kavurunuz Kavrulan bademleri üzümlerin olduğu kaseya koyup, meyve kabuğu şekerlemesini ekleyiniz
1 çorba kaşığı yağla, 17,5 cm yüksekliğinde, 15 cm çapında 1 kg'lık büyük bir konserve kutusunu ya da kabı yağlayıp, yağlı kağıtla (kabın dışına sarkacak biçimde) kapladıktan sonra, kağıdı, kalan 2 çorba kaşığı yağla yağlayınız Hazırladığınız bu kabı, fırın tepsisine yerleştiriniz
Üzüm ve kuru yemişleri hamura katıp, hamuru yoğurarak her yerine aynı ölçüde dağıtınız
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip, ısıtınız
Hamuru top yapıp, fırın tepsisindeki kabın içine koyunuz Üstünü temiz ve nemli bir bezle örtüp, ılık ve cereyansız bir yerde 30 dakika, iki kat kabarana kadar bekletiniz Tepsiyi fırına sürüp, 40 dakika pişirdikten sonra, fırının sıcaklığını azaltarak (180°C), 1 saat daha pişiriniz
Tepsiyi fırından alıp, 10 dakika bir kenarda ılıtınız Ekmeği kaptan çıkarıp, tel bir ızgara üstünde tamamen soğutunuz Kaplamayı yapmak için, pudra şekerini orta boy bir kaseye eleyip, su ve limon suyunu katarak, ince bir bulamaç yapınız
Kaplamayı ekmeğin üstüne döküp, yanlardan aşağı akıtınız Kaplama hafifçe sertleştikten sonra, ekmeği uzunlamasına dilimleyerek servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.