![]() |
Kabaklı Makarna Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabaklı Makarna Böreği TarifiKabaklı Makarna Böreği Tarifi 1/2 paket erişte makarna 1 adet orta boy kuru soğan 1 adet orta boy yeşil kabak 1 demet dereotu 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri Sos için; 4 adet yumurta Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sıvıyağ 1 çay kaşığı kabartma tozu 2 yemek kaşığı dolusu un 2 su bardağı süt 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı tuz karabiber Böreğin sosunun hazırlanması için; oda sıcaklığında bekleyen yumurtalar geniş bir kaseye kınidıktan sonra tel çırpıcı ya da mikser yardımıyla 1-2 dakika kadar çırpılır ![]() Üzerine sıvıyağ, kabartma tozu ve un eklenerek çırpılmaya devam edilir ![]() ![]() ![]() Diğer taraftan, makarna kaynayan bol tuzlu suda 8-10 dakika kadar haşlanıp süzülür ![]() Soğan ve kabak soyulduktan sonra rendelenir ![]() ![]() ![]() Hazırlanan yumurtalı sos, bu sebzeli karışımın üzerine aktanlır ![]() ![]() Fırına dayanıklı olan kenarları yüksek orta boy bir fırın kabı 2 yemek kaşığı sıvıyağla yağlanır ![]() ![]() Makarna böreği 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında, üzeri altın sansı oluncaya kadar, 40-45 dakika pişirilip çıkarılır ve sıcak sıcak dilimlenerek servise sunulur ![]() |
![]() |
![]() |
|