Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, çıtır, fırında, puf, tarifi

Fırında Çıtır Puf Börek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Çıtır Puf Börek Tarifi



Fırında Çıtır Puf Börek Tarifi

5 yufka
50 gr tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 demet taze fesleğen
1 tatlı kaşığı pul biber

Tereyağını eritip ılıtın İç malzeme için fesleğeni yıkayıp kıyın Çukur bir kaba alın Peynir ve pulbiber ilave edip harmanlayın Yufkalardan birini düz bir zemin üzerinde yırtmadan özenle açın Üzerine eritilip ılınmış tereyağını sürün
Bu işlemi kalan yufkalar üst üste gelecek şekilde devam edin 5 yani en üstteki yufkanın da üzerine tereyağı sürün Demlik kapağı yardımıyla demliğin tutacak yerinden bastırarak yuvariaklar kesin Kestiğiniz yuvarlakların üzerlerine (yufkaların kenariarına gelecek şekilde) iç malzemeyi paylaştırın
Yarım ay şeklinde ikiye katlayın En alttaki iki yufkanın karşılıklı kenarlarını (kalan yufkalar fırında pişerken yelpaze şeklinde açılması için) biHeştirin Börekleri yağlanmış fırın tepsisine yanyana dizin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin Fırından alıp ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.