Fırında Çıtır Puf Börek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Çıtır Puf Börek TarifiFırında Çıtır Puf Börek Tarifi 5 yufka 50 gr tereyağı 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri 1 demet taze fesleğen 1 tatlı kaşığı pul biber Tereyağını eritip ılıtın İç malzeme için fesleğeni yıkayıp kıyın Çukur bir kaba alın Peynir ve pulbiber ilave edip harmanlayın Yufkalardan birini düz bir zemin üzerinde yırtmadan özenle açın Üzerine eritilip ılınmış tereyağını sürün Bu işlemi kalan yufkalar üst üste gelecek şekilde devam edin 5 yani en üstteki yufkanın da üzerine tereyağı sürün Demlik kapağı yardımıyla demliğin tutacak yerinden bastırarak yuvariaklar kesin Kestiğiniz yuvarlakların üzerlerine (yufkaların kenariarına gelecek şekilde) iç malzemeyi paylaştırın Yarım ay şeklinde ikiye katlayın En alttaki iki yufkanın karşılıklı kenarlarını (kalan yufkalar fırında pişerken yelpaze şeklinde açılması için) biHeştirin Börekleri yağlanmış fırın tepsisine yanyana dizin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin Fırından alıp ılık servis yapın
|
|
|
|